Tisdag 2/10

Vi fortsätter vårt arbete med bockarna Bruse. Barnen har gjort färdigt sin bakgrund, sina bockar, sitt troll och sin bro. Allt sitter nu uppe på väggen och barnen turas ibland om att berätta sagan med sina egenskapade figurer, kul när det sker spontant  leken!




Att spela sagan som teater är en något som alltid tycks locka barnens intresse, i dag har vi återigen tittat på filmen när föräldrarna spelar upp sagan, detta lockade till många skratt. Efter så spelade de vuxna på avdelningen teatern för barnen. Kidsen fick bestämma vem som skulle ha vilken roll. Publiken höll troligen högre klass än skådespelarna men roligt hade vi, men trollet såg för bedrövligt ut.


Vi passade också på att i mindre grupper prata med barnen om vad de tror hände med bockarna och trollet när sagan var slut. Massor med tankar och funderingar fanns, här har vi nog något att jobba vidare med.

Nu leker vi ute i det för dagen ganska kalla höstvädret. Tänk på att det inte är alls kul att frysa ute på gården och att vi är ute mycket. Varma kläder gör gott dessa dagar.

Men nu är det snart dags att gå till matsalen och äta god lunch! Vi har det väldigt bra här på Ängshumlan. 




Kommentarer