Sumering av informationsmötet

Presentation av pedagogerna: Josephine 100%
                                                Johanna 80%
                                                Gustav 75%, en dag i veckan arbetar han på Lärarförbundet
                                                Lisa 50%






INFO:
Bloggen:
Här lägger vi ut information istället för att skicka hem papper. Här informeras även om vad vi gör på Humlan om dagarna.
Schema:
Viktigt att schemat ni lägger in stämmer och att ni tänker på att er sluttid är den tiden ni går från förskolan, inte den tiden ni kommer för att hämta!!
Sjukanmälan:
Skicka in anmälan om sjukdom eller ledighet så tidigt som möjligt på dagen, går även att göra från kl 18 kvällen innan. Detta så vi tex kan planera upp verksamheten, planera om vikarie behövs, och så att köket får reda på hur många barn som ska äta.
Likabehandlingsplan: Finns att se i blädderblocket i tamburen.
Kläder:
Namna barnens kläder då det är svårt för oss att hålla reda på vems som är vems. Kläder för alla väder ska finnas. Ha med åtminstone ett set med extrakläder.
Stängningsdag 29/10: Anmäl till rektor så snart som möjligt om barnomsorg behövs den dagen!
Höstlov v44
Luciafirande 13 dec kl 7.30!
Utvecklingssamtal: Sker i Januari/Februari känner ni att ni är i behov att ett möte tidigare säg till oss så fixar vi. Sen självklart fråga/prata med oss vid lämningar och hämtningar.




Vi presenterade hur en dag på Humlan ser ut. Detta finns på utskick ni fick i starten av terminen.


Varje dag har vi samling där vi går igenom veckodag, månad, datum, namnsdag m.m. Efteråt delas gruppen in i barn födda -13 och barn födda -14. Grupperna har varannan vecka mattesamling och varannan vecka svenskasamling. Detta för att enhetens mål just nu är: "Verksamheten ska utveckla undervisningen i taluppfattning, så att alla barn ges möjlighet att utveckla sin matematiska förmåga" och "Verksamheten ska utveckla undervisningen i språklig medvetenhet, så att alla barn ges möjlighet att utveckla sin språkliga förmåga i tal och skrift."




Vi kommer att arbeta med Tema - Sagor. Detta då vi tänker på hur viktigt det är för barn att bli lästa för. Ett barn som blir läst för skaffar sig ett större ordförråd än barn som inte får höra läsning enligt flera forskningsstudier. Vi har börjat arbeta med olika sagolådor. Vi har dramatiserat och skapat "Bockarna Bruse". En film där barnen spelar "bockarna bruse" visades för föräldrarna och därefter fick föräldrarna spela "bockarna bruse" som vi filmade och nu visat för barnen. Mycket uppskattat!






Vi berättade även om vår stora "Tillsammans tavla" som vi skapar som ett lapptäcke igenom att använda fyrkantiga pärlplattor. Barnen har pärlat bitar, så har även vi förskolärare gjort. Även vikarie har deltagit till vår tavla. Så igår fick de vårdnadshavare som deltog möjlighet att bidra med en bit till tavlan. Är det någon som inte hade möjlighet att delta igår men som gärna är med på vår tavla, så säg till så går det säkerligen att fixa vid en lämning eller hämtning att ni kan sätta er ner med ert barn och göra er en bit till tavlan. Barnen tyckte det var mycket roligt att vårdnadshavare kunde pärla till vår tavla.

Kommentarer