Onsdag 22/8

Ny dag och känslan är att barnen finner sig mer och mer tillrätta efter sommaren. Dagen började med diverse lek och utforskande på avdelningen. Några byggde, andra pärlade och ett gäng gjorde härliga verk med gårdagens deg. När vi kände oss redo och allt var undanplockat hade vi samling. Nu är det ju en del barn på Ängshumlan så vi delade oss i två grupper. Ett gäng lyssnade på sagan om Snövit och hennes kompisar dvärgarna, spännande och nästan lite läskigt. De andra barnen räknade kuber med hjälp av en tärning. Inte helt enkelt att ta rätt antal kuber och dessutom i rätt färg. Men nu är ju barnen på Ängshumlan otroligt begåvade och tillsammans fixar de det mesta.



När vi var klara gick några ut för att ha mini-röris på gården medan några stannade kvar inne. Det kom nämligen ett önskemål om att få prova att göra "skuggslem". Och om man vill göra skuggslem är det klart att man ska få göra det. Så barnen startade ett sällan skådat sammarbete. Vi blandade ingredienserna mycket väl, värmde slemmet på spisen så det lutade "förförligt" enligt barnen men tillslut var allt klart och vi kunde utforska vårt resultat, nog var det slemmigt alltid.





Barnen fick frågan vad det ville använda slemmet till och det var rörande överens om att det precis som sommarskuggan ville skrämmas med det, Edvin utsågs unisont till den som skulle få äran av att bli skrämd. Vi får se om vi hittar honom...

En bra dag på en bra förskola helt enkelt. 

Kommentarer