Välkommna till en ny termin på Humlan


Humlan Information

 

 

Blogg – På Åby enheten använder vi oss av bloggar för att ni som vårdnadshavare på ett enkelt sätt ska kunna få en inblick i vår verksamhet. Meningen är att bloggen ska fungera som en portal där ni föräldrar kan ta del av det som händer i vår verksamhet.

Vi kommer att uppdatera kontinuerligt om verksamheten men även hamnar uppdateringar med information till er vårdnadshavare här.

Man kan prenumerera på bloggen igenom att skriva i sin mailadress i högra kollumen på bloggen.  

 


 


 

 

Telefon – Vi på Humlan har en gemensam telefon, ni når oss på 0480-452488. Vi har även ett mobilnummer dit ni kan skicka sms, 072- 5422711.

Sjukanmälan går att göra genom att skicka sms till 073-0121424 med texten: Frånvaro ÅÅMMDD-NNNN

(Tänk på att mobilnumret ni skicka ifrån måste vara meddelat på krislapparna och i tjänsten där ni lämnar schema)

 

Scheman – Se till att era barn har uppdaterade scheman. Om ni inte har rullande scheman kom ihåg att lämna in nytt. Detta görs via Kalmar Kommuns hemsida, barn och utbildning. Klicka på förskola 1-5 sedan e-tjänster.

Pga. aktiviteter och utflykter är det viktigt att barnen kommer de tider som står på shemat, om annat meddela oss.

 

Krislappar – Om ni byter telefonnummer eller om annan ny information som behövs på krislapparna tillkommer var god att lämna in en ny.

Ändra även telefonnummer på era konton där ni skickar in scheman och sjukanmälningar ifrån.

 

Allergier – Vänligen tänk på att det finns personer på förskolan både med pälsdjurs allergi och parfymallergi. Alla förskolor i Kalmar kommun är nötfria förskolor.

 

Mediciner – Om barnen är i behov av medicin och ni vill att vi ska kunna ge det här på förskolan måste en läkemedelslapp fyllas i från dag ett.

 

Mat – Frukost äts i matsalen 7:50. Lunch äts i matsalen 11.55 och mellanmål äts på Humlan ca 14:30. Barnen erbjuds frukt två gånger om dagen en på förmiddagen mellan frukost och lunch och en efter mellanmålet innan sammanslagningen med fritidshemmet och Småkrypen. Om era barn har matallergier är det extra viktigt att ni meddelar om ni blir lediga eller ni är hemma pga. sjukdom så vi kan meddela köket.

 

Förskolans öppettider – 6.00 Öppning på Småkrypen (tegelbyggnaden), 7.00 Humlan öppnar. Mellan 07.45- 08.15 är det lämning i matsalen då vi äter frukost. 16.45 Humlan stänger och slås ihop på Småkrypen.

 

Idrott – På Humlan går man till idrottshallen och har aktiviteter. När vi går till idrottshallen så byter vi om. Bra kläder att ha i en idrottspåse/väska är ombyteskläder, inneskor (för att skydda barnens fötter då de både kan bli trampade på i någon lek etc.), handduk och gärna duschmössa. Barnen går till idrottshallen i olika grupper, vi kommer att lägga ut på bloggen inför varje vecka vilken grupp det är som kommer att gå till idrottshallen så viktigt att hålla sig uppdaterad där.

Kommentarer