Tema ljud - Gitarr

Idag fick barnen visa upp gitarrerna de byggde för varandra och visa när de spelade på dem. Alla tyckte det var viktigt att ha strängar och använde sig av olika sorters snöra och gummiband. Det var också viktigt att ha nån slags "låda".




Johanna hade också byggt en gitarr. Hon använde sig av mjölkpaket, gummiband och pennor. Den testade vi också att spela på.


"Det låter olika om man flyttar pennorna"

Man kan också göra en gitarr av en plastburk och olika tjocka gummiband. Barnen upptäckte att det låter olika beroende hur tjockt gummibandet är.

Slutligen gjorde vi ett väldigt spännande men enkelt experiment, att göra en "huvud-gitarr". Till hjälp hade vi bara mattvarp. man knyter en knut och sätter det runt huvudet, håller i knuten och spänner tråden. Sen är det bara att spela.




När man spelar hör man själv sin gitarr jätteväl men ingen runt omkring hör den. Spännande. Även här uppmärksammade barnen att det lät olika högt om man spände hårt eller höll snöret lite lösare.

Vi testade även och göra en gitarr tillsammans med en kompis med ett jättelångt snöre. Då hörde båda två även när den andra spelade.


Kommentarer