Avslutning Kenya



I tisdags avslutade vi Kenya för att nu bege oss mot ett nytt land. Vi avslutade med att dansa med våra massajhalsband och sjunga på swahili

Jambo, Jambo bwana,
Habari gani,
Mzuri sana.
Wageni, Wakaribishwa,
Kenya yetu Hakuna Matata.
Kenya nchi nzuri,
Hakuna Matata.
Nchi ya maajabu
Hakuna Matata.
Nchi yenye amani,
Hakuna Matata.
Hakuna Matata,
Hakuna Matata.
Watu wote,
Hakuna Matata,
Wakaribishwa,
Hakuna Matata.
Hakuna Matata,
Hakuna Matata.




Barnen bjöds sedan på traditionell mat i form av Ugali - majsgröt. Vissa barn gillade det andra inte. Men rörande överens att de va ovanligt att de fick äta med händerna.





Recept på Ugali för fyra personer.


ca 9-10 dl Vatten
2 tsk Salt
ca 5 dl Vitt majsmjöl

1. Koka upp vattnet. Sänk värmen och häll sedan i mjölet i mitten av grytan någon deciliter i taget samtidigt som du rör eller vispar ordentligt. Tillsätt saltet. Sätt sedan på ett lock och dra av från värmen.

2. Efter fem minuter så är det dags att börja röra i grytan, låt puttra på väldigt svag värme tills gröten blivit bubblig och tjocknat. Fortsätt röra tills grytan blivit fast.

Kommentarer