Sommar vecka.

Många barn hade inför veckan gått på sommarledighet men inte skulle det stoppa oss från att ha roligt på Humlan. Ängshumlan och Åkerhumlan har under veckan varit ihopslagna. 
I måndags tog sig den lilla tappra skaran på åtta barn bort till busshållsplatsen för att börja veckan med ett äventyr. Vi tog bussen in till Kalmar och bara det va spännande, vi fortsatte bort till Kalmar länsmuseum där vi först gick på utställningen tur&retur. Vi åkte igenom klockan till olika tidsepoker.






Efter det va det dags för magen att få lite ny energi så då åt vi frallor, yoggi som köket förberett till oss. Sen va det dags för guidad tur på utställningen Kronan. Här va de spännande och lite lagom läskigt ibland. 








Efter att gått runt lite till bland alla spännande saker de plockat upp från havsbotten och tittat på en film när se dyker promenerade vi bort till Centralstationen och tog bussen hem igen. När vi kom tillbaka va det dags för lunch, och det blev nog Humlans tystaste lunch någonsin för det tar på krafterna att åka på äventyr.

Sen kom tisdagen och vår tappra skara hade fått lite fler medlemmar. Men även idag stod det en rolig aktivitet på schemat. Vi bakade kladdkakemuffins. Vi ville att de skulle bli riktigt somriga så grädden färjades med karamellfärg och så la vi på jordgubbar och strössel. Dessa goda åt vi ute på gården som efterrätt till maten. Barnen fick själva välja hur deras skulle se ut.


Sen kom onsdag och städer skulle börja storstäda våra lokaler. Vi valde då att lämna gården så vi gick iväg till en lekpark där hade vi så roligt att vi valde att göra likadant på torsdagen.

På fredagen var vå tappra skala ännu mindre fyra små busiga frön hade Humlan för sig själva. Det pysslades flitigt och lektes på gården. Fredagen var även Annicas sista arbetsdag så vi passade på att säga hej då och det bjöds på glass.

Slutligen vill vi passa på att önska Annica lycka till och sen så tar bloggen även den lite sommarledigt så ses vi i höst igen.










Kommentarer